Monday, April 9, 2007

cerita aku lagi

Semalam keter aku yang satu tu buat hal....
start tak mahu hidup....minyak tak naik kat injection....maklumlah keter lama diberi nafas baru... aku punya lah kalot....pi panggil pomen tukar fuel pump gam fuel filter.....
pomen tu berpeluh tukar kan utk aku.....

pastu start..start tak mahu gak hidup......pomen tu pening....tengok meter minyak ok..minyak ada setengah tank lagi......aku pun tak tahu nak buat apa lagi...
last sekali aku ketuk-ketuk kat meter minyak... tengok jarumnya slowly down...
aku gelak bagai nak pecah perut ha..ha..ha..ha...ha.. duit dah abis RM 170 tukar semua tu....
rupanya minyak tak ada...pasal tu lah minyak tak naik...... kesanya meter minyak aku buat hal.....he..he..he..he.. hampeh betul...wrong indication from the fuel meter...tak boleh caya...

5 comments:

Anonymous said...

papa .. lah .. apasal .. minyak tak ader tu .. tak sedar .. adeh .. lawak lah pap nie .. buang duit jer .. kalau duit yang bagi .. pomen tu .. isi minyak penuh 2 tangki hehheheheh

lia .. said...

lia... rasa papa ni memang pemurah hati ekk . nasib baik tak tukar satu kereta yer

papa said...

tu lah pasal jiran sebelah cakap nasib ko tak tukar engine...he..he..he.. tapi sekarang ni power..mlm tadi baru je test kat pantain teluk lipat sampai uitm..he..he..he..

orked said...

moral of the story...belilah kereta sorong

Anonymous said...

keter sorong style ekor lipas punya..

~papa~